An emotionally invested enthusiast of pop culture in the guise of a Copywriter. Apathetic by design. Aesthetically offensive and eloquently candid. A sentimental heathen.

I have always had a thing for racing. I would race if I could, tapi mentok-mentoknya gue cuma bisa balapan di mesin Timezone doang #fail. Makanya begitu tau film ini tentang F1, saya langsung semangat. Apalagi dulu sebenernya saya lumayan ngikutin F1 waktu kecil. Jaman-jaman Michael Schumacher lagi jaya-jayanya tuh. Terus habis dia pensiun, saya pindah ke Kimi Raikkonen karena well, karena Kimi ganteng #ditampar

rush-lauda

Tahun 1970an adalah era kejayaan F1, dan semua orang rela mempertaruhkan nyawa mereka demi memenangkan balapan. But at the end, it all comes down to two: Niki Lauda and James Hunt. Their rivalry started off at Formula 3, but it goes all the way until the deciding 1976 season where they were willing to risk anything to win.

rush2

I love this movie. Period. Dapet banget segala-galanya. Adrenaline rush-nya, rivalry dan sekaligus slight!bromance antara Lauda sama Hunt, segala emosi yang campur aduk, sampe euforia nonton F1nya semua dapet banget. I was hooked from the start, and I enjoy every bits of it.

Cerita yang ditulis oleh Peter Morgan menampilkan Lauda dan Hunt sebagai rival yang seimbang, dan di tangan Ron Howard mereka berdua digambarkan as humanly as possible with their contrasting personality. Hunt was brash, some sort of adrenaline junkie playboy who likes to party and enjoy life to it’s fullest. On the other hand, Lauda was cool and calculative, a technical genius with a perfectionist tendency (tipe gue banget astaga. Makanya gue bias dan terus posternya yang character posternya Lauda). Hunt was a charmer, while Lauda was more of an outcast. To be very honest, both of them have attitude problem. Yet what they lack in behavior, they make up with talents. Dan di Rush, mereka tidak hanya ditampakkan sebagai dua pembalap yang saling bersaing. Kita juga bisa melihat kehidupan mereka di luar sirkuit, how they struggle to keep up with “normal life”. Dan ironis, menurut saya, gimana Hunt yang disukai semua orang itu justru gagal mempertahankan pernikahannya sementara Lauda yang jauh lebih kaku justru berhasil menemukan Marlene yang mau menerima dia apa adanya. And as a fangirl, I can’t help but cooed at their slight!bromance because it is oh so very cute and adorable and I love them both what do I do <3

rush4

Angkat topi banget deh saya buat Chris Hemsworth sama Daniel Bruhl. Mereka keliatan in character banget dan saya suka banget sama mereka. Apalagi Daniel Bruhl. I love the way he depicts Lauda and frankly, that’s all I see: Niki Lauda. I have to reminds myself afterwards that the Lauda I saw in the screen was not the actual person, but really, I couldn’t care less because I love Daniel Bruhl’s Niki Lauda. And don’t get me started on his accent because dear lord, it’s eargasmic. Bruhl’s accent is now on my top three favorite voices and accents, right under Cumberbatch’s and Andrew Scott’s. Hemsworth juga pas banget jadi Hunt, with all of his charm that makes it nearly impossible not to be attracted to him. Dan akhirnya, saya bisa ngerti kenapa orang-orang merasa dia ganteng. Karena Chris Hemsworth di sini emang ganteng, beda jauh sama pas dia jadi Thor yang bahkan gak saya lirik itu. Sayangnya, meskipun Suzy Miller (Olivia Wilde) cukup dapet bagian di sini, hal yang sama tidak terlalu dialami oleh Marlene Lauda (Alexandra Maria Lara) yang kayaknya sekedar jadi pendamping Niki doang. Ndak tau ya, tapi menurut saya dia kurang keliatan aja gitu .___. Udah gitu, supporting cast-nya juga pada sesuatu semua. Eye catching, tapi nggak terus mengalihkan perhatian saya dari Lauda dan Hunt. Like Pierfrancesco Favino’s Clay Regazzoni, Christian McKay’s Lord Hesketh, atau itu mekanik-mekaniknya Hunt yang lucu itu #kemudian.

So yeah, I love this movie. The story was good, the performances was top notch, the shot was beautiful, and the soundtrack blended well with the movie, enhancing the whole feels. And this, is my kind of movie so I really wouldn’t mind watching it again if I have the chance. Recommended sedunia, I swear.

rush3

Director: Ron Howard. Writer: Peter Morgan. Released on: 1 October 2013. Casts: Daniel Bruhl, Chris Hemsworth, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, Pierfrancesco Favino, Christian McKay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *